Bacara Gardens

 

Arbusti decorativi

Forsythia suspensa
Genul forsythia

Arbust exotic cu flori mari galbene, cu nuante aurii. Infloreste foarte devreme primavara inaintea infrunzirii. Este unul din arbustii cei mai decorativi de la inceputul primaverii. Se tunde foarte usor, obtinand forme artistice. Se poate folosi si pentru infiintarea de garduri vii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Philadelphus coronarius – iasomie
Tufa deasa pana la 3 m inaltime. Flori mari albe, foarte mirositoare. Infloreste in iunie. Este rezistent la ger si este putin pretentios fata de sol. Suporta umbrirea, dar infloreste mai putin in astfel de cazuri. Datorita florilor delicate, mirositoare se poate folosi ca arbust de liziera, gard viu, la margini de peluze sau izolat in gazon.

Deutzia gracilis
Arbust tufos care creste pana la 2 m. florile de circa 2 cm, albe sau roz, in panicule erecte de 6-12 cm lungime, in luna mai – iunie.

Physocarpus opulifolius – taula
Marimea pana la 4 m cu frunze mari si flori albe. Se preteaza pentru gard viu sau izolat in gazon.

Buddleia davidii
Inaltimea pana la 3 m, tufos. Flori mici, mov-albastrui sau violet inchis, in panicule erecte, lungi pana la 30 cm, placut mirositoare, din iunie pana in septembrie.

Tamarix tetrandra – catina rosie
Arbust inalt pana la 3 m cu port erect, frunze verzi, flori roz deschis sau mov deschis, pe lujeri din anul precedent in luna mai. Este foarte putin pretentios fata de sol. Merge bine pe terenurile nisipoase de la malul marii. Se foloseste pentru mascarea gardurilor in boschete sau izolat pe peluze.

Cornus alba sibirica – corn alb
Foarte elegant prin coloritul frunzelor care este verde pal, tivit cu alb pe marginea frunzei. Inaltimea 2,5 m.

Cornus sangvinea – sanger
Pana la 4 m inaltime. Lastari rosii, flori albe, frunzele se coloreaza in rosu toamna.

Hortensia Hidrangea – hortensie
Tufa ramificata inalta de pana la 1,5 m. florile in inflorescente mari globuloase, alb-roz. Prefera terenuri jilave si usor umbrite.

Symphoricarpus amethyst
Familia caprifoliaceae
Arbust tufos pana la 1,5 m cu flori mici roz in spice terminale in luna iunie. Fructele globuloase roz-mov persista multa vreme pe ramuri, constituind principalul element decorativ. Se foloseste pentru garduri vii, marginea boschetelor si in grupe pe peluze.

Itea virginica
Arbust tufos inalt de pana la 2,5 m. flori albe sub forma de amenti lungi de pana la 12 cm. Frunzele se coloreaza in rosu toamna. Se pune bine in valoare in gazon ca grup izolat.

Spireea bumalda
Tufa inalta de pana la 60 cm, cu flori roz in corimbe compuse in iulie-august. Toamna frunzele devin aramii. Se preteaza pe margini de alei.

Spireea salicifolia
Ajunge la 2 m. flori mici, roz, in panicule multiflore, terminale, erecte.

Spireea vanhouttei
Specie hibrida de pana la 2 m, foarte ornamentala prin multitudinea de flori albe, grupate in umbele, in mai-iunie. Rezista la ger si nu este pretentioasa la sol. Gard viu sau grupuri izolate, sunt cele mai frecvente intrebuintari.

Kerria japonica
Arbust cu tulpini taratoare la baza, in rest erecte, cu ramuri verzi, flori galbene batute in luna mai-iunie.

Prunus triloba – prun japonez
Unul dintre cei mai frumosi reprezentati ai genului. Talie de 2 m, ramuri subtiri, lungi, acoperite primavara inainte de infrunzire de flori roz batute. La plantele care au depasit varsta de 2 ani se va face in fiecare primavara o toaletare a lemnului batran in sensul ca se reteaza cu foarfeca de la nivelul solului. Asta inseamna reintinerirea tufei si o inflorire mai abundenta. Se va avea in vedere de asemenea ca temperaturi de sub -22 grade Celsius pot dauna plantei prin degerarea unei parti de lemn. In astfel de situatii se poate interveni cu materiale de protectie asezate in jurul tufei, dar numai pentru perioada de frig maxim.

Weigela florida
Familia caprifoliaceae
Arbust pana la 2 m inaltime, originar din china de nord, cu frunze eliptice de 5-10 cm lungime, flori roz in cime axilare, pe lujerii din anul precedent, in mai-iunie, uneori pana in septembrie. La temperaturi mai mici de -25 grade Celsius sufera de ger. Folosita frecvent in crearea boschetelor si grupelor din apropierea locuintelor carora le da o nota vesela prin florile abundente.

Laburnum anagyroides – salcam galben
Familia leguminosae
Arbust pana la 4 m inaltime, cu ramuri verzi, frunze trifoliate si flori galbene in raceme pendente, lungi pana la 30 cm. este foarte putin pretentios fata de sol si rezista la ger si seceta.

Cotinus coggygria – scumpie
Genul cotinus
Arbust pana la 5 m inaltime, formand tufa cu numeroase tulpini, dar cu frunzis destul de rar. Flori poligame foarte mici dispuse in panicule terminale, mari de 10 – 20 cm. inflorirea dureaza din mai pana in iunie. Spre sfarsitul verii paniculele devin violacee si intreaga inflorescenta ia un aspect foarte decorativ. Este un arbust de climat mediteranean, rezistent la seceta, poate suporta geruri de -30 grade Celsius. Suporta umbrirea. Scumpia este apreciata ca arbust decorativ pentru frumusetea paniculelor mari, transparente, precum si pentru forma, dar mai  ales culoarea rosie – aprinsa a frunzelor toamna.

Viburnum opulus
Arbust inalt pana la 4 m cu port erect, frunze verzi trilobate ce se coloreaza toamna in rosu-aramiu. Flori albe in cime terminale in luna mai, fructe rosii mici, persistente pe ramuri pana tarziu. Este putin pretentios fata de sol, totusi in locuri reavene vegeteaza mai bine.

Viburnum fragrans
Arbust pana la 2,5 m inaltime. Flori albe-roz grupate in ciorchine. Infloreste primavara foarte devreme. Rezista la ger si seceta. Se planteaza izolat sau in grupuri.

Caragana arborescens – salcam galben
Familia leguminosae
Arbust de talie mare originar din Siberia si Manchuria cu ramuri groase aproape erecte. Flori galbene fasciculate pe toata lungimea ramurii in luna mai. Este foarte rezistent la seceta si ger.

Viburnum rhytidophyllum
Familia caprifoliaceae
Originar din China. Arbust de 3-4 m inaltime cu ramuri viguroase. Frunze ovat alungite lanciolate, verzi lucioase pe partea superioara, galbene sau cenusii pe cea inferioara, persistente. Florile albe dispuse in cime terminale. Infloreste primavara timpuriu. Prefera semiumbra, solul fertil luto-nisipos si o umiditate moderata. Rezista la ger si poluare.

Magnolia soulangeana
Familia magnoliaceae
Arbust 3-4 m inaltime, cu frunze invers ovate pubescente, caduce. Flori albe-mov cu sau fara miros, in forma de cupa, erecte de 12-14 cm diametru. Infloreste primavara inaintea infrunzirii. Prefera locuri deschise, insorite cu sol fertil si o umiditate moderata. Nu suporta gerul prelungit si seceta. Este un hibrid intre Magnolia denudata si Magnolia liliflora.

Magnolia liliflora betty
Hibrid asemanator cu precedentul, dar floarea are o culoare mov-inchis.

Physocarpus diabolo
Familia rosaceae
Arbust de 3-4 m inaltime, cu scoarta tulpinilor rosiatica. Frunze bordo-inchis, alterne, petiolate, rotund-ovate, lobi dublu dintati cu varf ascutit. Flori la inceput roz pal, apoi albe, dispuse terminal in corimbe. Infloreste primavara. Fructe rosii cu seminte galbene.

Potentila fruticosa
Planta perena sub forma de tufa cu inaltime de pana la 1 m, flori galbene in mod obisnuit. Merge pe margini de alei, si rabate. Se pot tunde ramurile batrane in fiecare an.

Hippophae rhamnoides – catina
Arbust tufos ce poate ajunge pana la 6 m inaltime. Lujerii anuali de culoare deschisa acoperiti cu peri solzosi cenusii argintii. Ramurile laterale cu lujeri puternic spinosi. Mugurii sunt floriferi, mici, sferici. Frunzele alterne sunt de 1-6 cm, au pe dos peri argintii, ceea ce ii confera aspectul placut de planta ornamentala. Nu livram decat ca planta ornamentala.

Caryopteris clandonensis
Inaltimea 0,8-1 m. Florile sunt albastre deschis. Frunzele sunt verzi marmorate cu galben. Are miros placut de camfor.

Rosa floribunda
Flori mici, multe pe un lujer, ramuri pendente spre taratoare (se recomanda suport). Inflorire bogata si indelungata. Se preteaza pentru covoare inflorite in stancarii sau garduri vii pe suport.

 

Copyright © 2011, designed by Alpha Studio Design provided by Free Website Templates.