Bacara Gardens

 

Stancarii artificiale

Berberis Juliane

Familia Berberidaceae

Arbust tufos originar din China care poate creste pana la 2 m, cu frunze persistente, prevazute cu ghimpi, ce se coloreaza in rosu-aramiu toamna. Florile galbene in grupe pendente, in luna mai, fructe albastre-purpurii. Sufera uneori de ger. Se poate tunde usor in forme artistice, garduri vii paralelipipedice sau sfere in gazon. Face un contrast foarte frumos incadrat intre stanci, plantat in pamantul asezat intre ele, in stancariile artificiale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mahonia aquifolium
Genul Mahonia

Specie exotica sub forma de tufa deasa cu ramuri cenusii neghimpoase. In schimb frunzele pieloase, lucitoare, persistente au ghimpi pe margini. Florile galbene grupate in raceme erecte sunt foarte decorative. Infloreste in aprilie – mai. Fructele sunt bace, negre brumate, si se coc in septembrie. Pretinde soluri reavene, bogate in humus si umiditate atmosferica moderata. Uneori iarna la geruri excesive pierde o parte din frunzis. Se foloseste ca planta ornamentala, pentru margini de alei, pe taluze, la formarea boschetelor si in stancarii. Suporta bine tunderea.

Cotoneaster horizontalis – barcoace
Familia Rosaceae

Arbust cu ramuri orizontale, originar din China vestica, frunze mici de 0,5-1 cm, se coloreaza toamna in rosu – portocaliu, flori roz in luna mai – iunie, fructe rosii toamna. Este unul din arbustii des folositi la ornarea stancariilor.

 

Lonicera pileata
Arbust tufos cu ramuri semitaratoare cu frunze persistente. Se tunde usor in forme artistice sau constituie un covor acoperitor in stancarii.

Evonymus japonicus
Familia celastraceae

Este un arbust tufos, cu frunze persistente, flori albe, fructe rosii. Are varietati cu frunze marginate cu alb sau cu galben. Specie foarte decorativa prin ramurile taratoare care pot forma covoare vegetale inlocuind gazonul, in special in zonele umbrite. Plantat aproape de ziduri se catara pe ele. La fel si pe stancile din gradinile de piatra.

 

Hypericum calycinum

Arbust tarator cu frunze persistente verzi, flori mari galbene, foarte decorative in iunie – iulie. Nu este pretentios in ce priveste solul. Vegeteaza bine si in locuri umbrite, putand inlocui gazonul. Se preteaza foarte bine in pamantul putin dintre stancile gradinilor de piatra.

 

Yucca filamentosa – yucca
Familia liliaceae

Sub arbust scund cu frunze in rozete dese, lungi, inguste, verzi. Florile in panicule albe – verzui ce depasesc cu mult rozeta frunzelor. Vegeteaza bine in locuri insorite si pot fi folosite in partere in grupe de 3 sau 5 exemplare, in gradinile de piatra.

 

Iris germanica – stanjenel
Familia iridaceae

Cea mai raspandita specie originara din Europa. Are rizomi grosi, repenti, articulati. Tulpina florala inalta de 50 – 60 cm se ridica deasupra frunzelor in forma de sabie. Infloreste in aprilie – mai in diverse culori de la alb pana la albastru inchis. In stancarii se distinge prin coloritul frumos intre plante in general lipsite de flori spectaculoase.

 

 

Copyright © 2011, designed by Alpha Studio Design provided by Free Website Templates.